austria-kaprun-grossglockner

Despre Grossglockner

Zell am See

Grossglockner este cel mai inalt varf din Austria, cu o altitudine de 3.798 de metri. Acest varf se afla in muntii Glockner, situati in parcul national Hohe Tauern din regiunea Salzburg (la aproximativ 90km de orasul Zell am See si statiunea de ski Kaprun).

Grossglockner este renumit pentru peisajele sale spectaculoase, care includ pajisti inalte, ghetari si lacuri de munte. Acest varf este, de asemenea, un loc popular pentru drumetii si alpinism, fiind considerat una dintre cele mai frumoase rute de catarare din Europa.In plus fata de activitatile outdoor, turistii pot vizita si Centrul Informational Grossglockner, care ofera o privire fascinanta asupra vietii din regiune si a istoriei sale. Acest centru gazduieste expozitii interactive, filme despre muntii Glockner si o terasa cu vedere panoramica asupra varfului Grossglockner.

In concluzie, Grossglockner este un varf impresionant din Austria, cu peisaje spectaculoase si o multitudine de activitati outdoor. Este un loc perfect pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea naturii si de aventuri in munti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *